هر آنچه باید از کیف پولهای ارز دیجیتال بدانیم

اگر کمی اهل پیگیری اخبار ارزهای دیجیتال بوده یا اینکه خرید و فروش ارز دیجیتال را انجام داده باشید، حتماً متوجه شدهاید که رمز ارزهای خودتان را باید در یک کیف پول ارز دیجیتال ذخیره کنید. با این حال، خیلیها هنوز از خودشان میپرسند که این کیف پول دقیقاً چیست؟ آیا مثل کیف پولهای خودمان است؟ احتمالاً این دغدغهی خیلی مهم هم داشته باشید که اصلاً آیا کیف پول دیجیتال امن است؟ اینها تنها بخشی از سوالات متداول و مطرح شده در مورد کیف پول ارز دیجیتال است. در این مقاله از آکادمی مالی درفک قصد داریم به تمام این سوالات پاسخ دهیم.
منظور از کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
کیفپولها یک نرم افزار هستند که با استفاده از آنها میتوانید ثابت کنید که مالک یک رمزارز یا توکن مشخص هستید. البته، این کیفپولهای دیجیتالی میتوانند شکل فیزیکی هم داشته باشند که در ادامه مقاله به این موضوع هم میپردازیم. حالا چرا از اصطلاح کیف پول برای آنها استفاده میکنیم؟ دقیقاً مانند کیف پولهای خودمان که وجه نقد و داراییهایمان را در آنها میگذاریم، از این کیف پولها نیز برای نگهداری داراییهای دیجیتال استفاده میشود.
همانطور که گفتیم، از یک کیف پول ارز دیجیتال میتوان برای ذخیره کردن رمز ارزها یا تایید پرداختها و تراکنشهای رمزارزی استفاده کرد. از سوی دیگر، از آنجایی که هر حساب رمزارزی کاملاً شخصی و منحصر به فرد است، از کیف پول خود میتوانید برای مدیریت و تایید هویت دیجیتال خودتان استفاده کنید. برای مثال، شما میتوانید برای ورود به سایتهای مختلف، از آدرس کیف پول دیجیتال به جای ایمیل استفاده کنید.
انواع کیف پول ارز دیجیتال
انواع مختلفی از این کیف پولها وجود دارند که از آنها میتوانیم برای اهداف و فعالیتهای مختلف استفاده کنیم. مثلاً اگر خرید و فروش ارز دیجیتال را زیاد انجام میدهید، کیف پولهای داغ (Hot Wallet) برای شما مناسبتر است. اگر قصد سرمایهگذاری بلندمدت در این بازار را دارید و به فکر تهیه یک کیف پول امن هستید، بهتر است کیف پولهای سرد (Cold Wallet) را انتخاب کنید. بیایید نگاهی دقیقتر به این دو نوع کیف پول دیجیتال و تفاوتهای آنها داشته باشیم.
کیف پول داغ
کیف پول داغ نوعی کیف پول ارز دیجیتال است که اطلاعات آن روی یک دستگاه متصل به اینترنت (مثل یک کامپیوتر، تلفن همراه یا لپتاپ) ثبت و ذخیره میشود. سازوکار این کیف پولها ساده بوده و استفاده از آنها نیز بسیار آسان است. ولی اگر کسی به دستگاه شما نفوذ کند، میتواند رمز ارزها را از دستگاه شما بدزدند. بنابراین، شاید بهتر باشد سرمایه در گردش خودتان را در یک کیف پول داغ و باقی سرمایه را در کیف پول سرد ذخیره کنید.
مزایای کیف پول داغ:
- گزینهای عالی برای پرداختهای کوچک و مداوم
- استفاده و دسترسی آسان
- بدون نیاز به تجهیزات فیزیکی
- ثبتنام آسان و مخفی بودن هویت شما
معایب کیف پول داغ:
- هک شدن آنها آسانتر است
- برای دسترسی به آن نیاز به اینترنت دارید
- اگر اپلیکیشن را پا کنید، ممکن است دسترسی به داراییهایتان را از دست بدهید.
بهترین کیف پولهای داغ ارز دیجیتال مخصوص کامپیوتر
اولین کیف پولهای دیجیتالی مخصوص کامپیوتر بودند. البته، هنوز هم کیف پولهای مخصوص کامپیوتر و لپتاپ بیشترین استفاده را در میان افراد مبتدی دارد. نصب این کیف پولها اصلاً کار دشواری نیست. تنها باید آن را از وبسایت توسعهدهنده دانلود کرده و روی کامپیوتر خود نصب کنید. برخی از معروفترین شرکتهای ارائه کننده کیف پول مخصوص کامپیوتر شامل موارد زیر میشوند:
- Electrum
- Exodus
- Metamask
- Brave Wallet
بهترین کیف پولهای داغ ارز دیجیتال مخصوص تلفن همراه
این دسته از کیف پولها کاملاً شبیه همان نسخههای کامپیوتری هستند، با این تفاوت که روی گوشیهای تلفن همراه نصب میشوند. بنابراین، این کیف پولها همیشه و در هر مکانی در دسترس شما خواهند بود. اگرچه موضوع قابل حمل بودن یک مزیت محسوب میشود، ولی در عین حال میتواند یک تهدید هم برای کاربران لحاظ شود. چرا که احتمال گم شدن یا دزدیده شدن تلفن همراه خیلی بیشتر از کامپیوتر و لپتاپ است. به همین خاطر، اگر از یک کیف پول دیجیتال موبایلی استفاده میکنید، خیلی ضروری است که حتماً از پسوردهای خیلی امن استفاده کنید. در همین راستا، توصیه میکنیم سرمایه کمی در کیف پولهای موبایلی خود نگهداری کنید. در میان اپلیکیشنهای کیف پول داغ برای موبایل، میتوان به نرمافزارهای زیر اشاره کرد:
- Mycelium
- Metamask Mobile
- Atomic Wallet
- Trust Wallet
کیف پول های سرد
کیف پول سرد (Cold Wallet) به نوعی کیف پول ارز دیجیتال گفته میشود که به اینترنت متصل نیست. امکان انتقال و انجام تراکنش با این کیف پولها، بدون اتصال آنها به اینترنت وجود ندارد. بنابراین، اگر در زمینه خرید و فروش ارز دیجیتال خیلی فعال هستید، استفاده از این کیف پولها شاید چندان برای شما راحت نباشد.
با این حال، کیف پولهای سرد امنیت بیشتری از کیف پولهای داغ دارند. هک کردن و نفوذ به آنها بدون دسترسی فیزیکی به این دستگاهها امکانپذیر نیست. به همین دلیل این کیف پولها بهترین گزینه برای نگهداری ارزهای دیجیتال در بلندمدت هستند. بنابراین اگر سرمایه زیادی در بازار رمز ارزها دارید، توصیه میکنیم آنها را به این کیف پولها انتقال دهید.
این کیف پولها معمولاً به شکل یک دستگاه USB هستند که کلید خصوصی شما را نگهداری میکنند. در بخشهای بعدی در مورد کلید خصوصی و کلید عمومی بیشتر صحبت میکنیم. ولی در اینجا کافی است بدانید که این دستگاهها، اطلاعات دسترسی به دارایی دیجیتال را نگهداری میکنند. این دستگاهها همچنین یک رمز ورود دارد که مانع دسترسی سارقان به اطلاعات آن میشود.
در میان محبوبترین برندها و شرکتهای ارائهدهنده این دستگاهها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Trezor Model T
- Ledger Nano X
- SafePal S1
مزایای کیف پول سرد
- امنیت بالا
- بدون نیاز به اتصال اینترنت و نصب برنامه
معایب کیف پول سرد
- دشوار و زمانگیر بودن پرداختها
- امکان گم شدن دستگاه وجود دارد
- نسخه پشتیبان را باید خودتان ذخیره کنید
کیف پول حضانتی در برابر غیر حضانتی
به غیر از دستهبندیهایی که در بخش قبل توضیح دادیم، کیف پولهای ارز دیجیتال را میتوان به دو گروه حضانتی و غیر حضانتی نیز تقسیم کرد. در ادامه هر یک از این گروهها را توضیح خواهیم داد.
کیف پول حضانتی
تقریباً اکثر کیف پولهای ارز دیجیتال تحت وب جزو این دسته قرار میگیرند. این کیف پولها عموماً توسط انواع صرافی ارز دیجیتال ارائه میشوند. مهمترین ویژگی آنها، سهولت استفاده و راحتی آن است و همین باعث شده گزینههای خیلی محبوبی بین افراد تازه وارد باشند.
تفاوت اصلی کیفپولهای حضانتی، با مواردی که پیشتر در مورد آنها صحبت کردیم این است که دیگر بحث کنترل کامل روی داراییها مطرح نیست. به عبارت دیگر، کلید خصوصی شما توسط صرافی نگهداری میشود و آنها هم به کیف پول شما میتوانند دسترسی داشته باشند.
موضوع مهم در مورد کیف پولهای حضانتی این است که کاربران باید به ارائهدهندگان این خدمات اعتماد کنند تا آنها داراییها را خیلی امن ذخیره کنند و اقدامات امنیتی لازم برای جلوگیری از هرگونه دسترسی خرابکارانه را انجام دهند. البته، خیلی از شرکتهای صرافی ارز دیجیتال این خدمات را ارائه میدهند و به منظور حفظ امنیت حساب کاربری، از احراز هویت دو مرحلهای، تایید ایمیل، تایید شماره تماس، احراز هویت بیومتریک و… استفاده میکنند. برخی از شرکتهای صرافی ارز دیجیتال نیز یک قدم فراتر گذاشته و به منظور تضمین امنیت دارایی کاربران، بخشی از داراییهای ثبت شده در کیف پول شرکت را به یک کیف پول سرد انتقال میدهند تا در صورت نفوذ و هک شدن سیستم آنها، کسی امکان دسترسی به تمام داراییها را نداشته باشد.
کیف پولهای غیرحضانتی
برخلاف گزینههای حضانتی، هنگام استفاده از کیف پولهای غیرحضانتی، کاربر کنترل همهچیز را خودش بر عهده دارد و او تنها کسی است که به کلید خصوصی دسترسی دارد.
در بخشهای قبلی به معرفی انواع کیف پولهای سرد و گرم پرداخته بودیم. تمام آنها را باید جزو دستهی کیف پولهای غیر حضانتی بدانیم، چرا که در تمام آنها، خود کاربر مسئول نگهداری کلید خصوصی است و کنترل کامل دارایی را برعهده دارد.
کیف پولهای NFT
کیف پول NFT، مکانی امن برای ذخیره کردن و نگهداری توکنهای NFT شما است. این کیف پولها تفاوت چندانی با کیف پولهای ارز دیجیتال ندارند و حتی از کیف پولهای ارز دیجیتال میتوانید برای نگهداری NFTها نیز استفاده کنید. هنگام انتخاب کیف پولهای مخصوص NFT هم دو گزینه کیف پولهای سخت افزاری و کیف پولهای نرمافزاری پیش روی شما است.
انتخاب درست کیف پول NFT به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل میتواند شامل سطح تخصص شما، نیازهای امنیتی و نوع توکنهای مورد نظر شما باشد. در هر حال، هنگام انتخاب یک کیف پول برای ذخیره کردن توکنهای NFT، این موارد را در نظر داشته باشید:
- سازگاری با بازارهای NFT: شما به کیف پولی نیاز دارید که امکان ادغام با بازارهای NFT مورد نظر شما را داشته باشند. بنابراین، باید بتوانید توکنهایتان را در آن ذخیره کنید.
- رابط کاربر پسند: یک کیف پول NFT خوب باید کاربر پسند بوده و کار کردن با آن خیلی آسان باشد.
- قابلیت دسترسی با چندین دستگاه: برای راحتی بیشتر، دنبال کیف پولی برای ذخیره کردن NFTهای خود باشید که از چندین دستگاه قابل دسترس باشند. یعنی فقط نسخه تحت وب، یا نسخه موبایل نداشته باشند. گزینهای را انتخاب کنید که از وب، کامپیوتر و موبایل قابل دسترس باشد.
- سازگاری بین زنجیرهای: بیشتر کیف پولها از توکنهای مبتنی بر اتریوم پشتیبانی میکنند. با این حال، اگر میخواهید توکنهایی را بخرید که روی سایر شبکهها و بلاکچینها قرار دارن، باید کیف پولی را انتخاب کنید که قابلیت سازگاری با آن بلاکچین را داشته باشد.
کیف پول دیجیتالی چگونه کار میکند؟
بعد از صحبت در مورد موارد استفاده و انواع کیف پولهای دیجیتال، شاید کنجکاو شده باشید که در مورد سازوکار آنها هم اطلاعات بیشتری به دست آورید. این کیف پولها چطور داراییهای دیجیتال ما را نگهداری میکنند؟ چطور میتوانیم با استفاده از آنها تراکنش انجام دهیم و چطور امنیت آنها حفظ میشود؟ در این بخش به تمام سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
استفاده از کلید خصوصی به جای رمز عبور
یک کیف پول ارز دیجیتال از پسورد برای تایید تراکنشها استفاده میکند. در واقع این کیف پولها از یک رشته کلمه و حرف برای انجام این کار استفاده میکنند که به آنها کلید خصوصی (Private Key) میگوییم. کارکرد این کلیدها چندان پیچیده نیست. زمانی که قصد انجام هرگونه تراکنشی را داشته باشید، کیف پول شما باید پیام و دستور پرداخت را ارسال کند، ولی به منظور حفظ امنیت دارایی شما، این پیام باید رمزنگاری شود. کیف پولهای ارز دیجیتال از Private Key شما به منظور رمزنگاری همین پیام استفاده میکنند.
برای ساده شدن درک کلیدهای خصوصی، آن را شبیه به امضا و اثر انگشت شخصی خودتان پای یک چک در نظر بگیرید. چک بدون امضاء طبعاً قابل برداشت نیست. بنابراین، انجام هرگونه تراکنش با کیف پول نیازمند دسترسی به کلید خصوصی است.
یک موضوع مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، بحث تفاوت کلید خصوصی و رمز عبور است. خیلی از اپلیکیشنهای کیف پول دیجیتال از رمز عبور استفاده میکنند. این رمز تنها برای دسترسی به اپلیکیشن و باز کردن قفل آن در دستگاه شما کاربرد دارد، ولی برای انتقال دارایی حتماً به کلید خصوصی نیاز داریم.
کلید عمومی شما
کلید عمومی چیزی شبیه به همان شماره حساب بانکی شما است که آن را میتوانید برای هرکسی ارسال کنید تا مبلغی را برای شما واریز کنند. در صورت دسترسی به کلید خصوصی، از این کلید برای برداشت وجه هم میتوان استفاده کرد. بنابراین، برای درک بیشتر کلیدهای عمومی بهتر است آنها را چیزی شبیه به آدرس کیف پول خودتان تصور کنید.
هنگامی که برای اولین بار یک کیف پول دیجیتالی را با هدف ترید ارز دیجیتال یا هر هدف دیگری راهاندازی میکنید، کلید خصوصی شما تولید میشود. این کلید سپس با استفاده از الگوریتمی اجرا شده و رشته دومی از کاراکترها نیز تولید میشود که به آن «کلید عمومی» میگوییم. بنابراین، کلید عمومی نسخهای مشتق و فشرده شده از کلید خصوصی است که شامل اعداد و حروف میشوند. ولی هرگز تصور نکنید که با به اشتراک گذاشتن کلید عمومی، افراد و به خصوص هکرها میتوانند کلید خصوصی شما را هم حدس بزنند.
استفاده از آدرس به جای نام کاربری
زمانی که برای اولین بار یک حساب در کیف پول های دیجیتالی باز میکنید، کلید عمومی شما از طریق یک هش پردازش شده، دنباله سومی از کاراکترها را ایجاد میکند که به آن «آدرس» میگوییم.
در وبسایتهایی که امکان اتصال کیف پول ارز دیجیتال به آنها وجود دارد، «آدرس» همان هویت عمومی شما است. هرکاری که در این وبسایت انجام دهید به آدرس شما ارجاع داده میشود. بنابراین، آدرس در بحث کیف پولهای دیجیتالی را باید چیزی شبیه به نام کاربری یا آدرس ایمیل بدانیم.
در مجموع، «آدرس» را میتوانیم نسخهای فشرده شده و کاربردی از همان کلید عمومی بدانیم. با این تفاوت که تنها در برخی وبسایتها ممکن است کاربرد داشته باشد.
عبارت بازیابی
منظور از عبارت بازیابی مجموعهای از کلمات است که از آنها میتوانید برای بازیابی حساب کاربری خود و در صورت آسیب دیدن دستگاه استفاده کنید. اگر تلفن همراه خود را تعویض کرده و اپلیکیشن کیف پول دیجیتال را روی گوشی جدید نصب کنید، برای اینکه مجدداً بتوانید به اطلاعات کیف پول دسترسی پیدا کنید، باید این عبارات را وارد کنید.
کلمات بازیابی عموماً هنگام ثبت نام کیف پول به شما نمایش داده میشوند و آنها را باید به دقت نگهداری کنید. گم شدن این کلمات به معنای قطع دسترسی به کیف پول و داراییهایتان است. اگر این کلمات به دست افراد نادرست بیفتد هم، میتوانند وارد کیف پول شما شده و هرگونه تراکنشی انجام دهند.
چرا کیف پول ارز دیجیتال اهمیت دارد؟
برخلاف کیف پولهای معمولی که روزمره استفاده میکنیم و پول واقعی خودمان را در آنها قرار میدهیم، کیف پولهای ارز دیجیتال یک تفاوت فنی خیلی بزرگ دارند. آنها در واقع خود رمز ارزها و داراییهای شما را نگهداری نمیکنند. تمام داراییها و سرمایه شما روی بلاکچین قرار دارد، ولی تنها از طریق کلیدهای خصوصی میتوان به آنها دسترسی داشت. بنابراین کلید خصوصی، مالکیت شما را نشان میدهد و با استفاده از آن میتوانید تراکنشی را انجام دهید. اگر کلید خصوصی خودتان را گم کنید، دسترسی به دارایی را نیز از دست خواهید داد. به همین خاطر است که باید در انتخاب و نگهداری کیف پول دقت بسیار زیادی داشته باشید.
چطور کیف پول ارز دیجیتال مناسب را انتخاب کنیم؟
فرقی نمیکند که اهل ترید ارز دیجیتال هستید یا اینکه نگاهی بلندمدت به این بازار دارید. درهرحال طبعاً دلتان میخواهد کیف پول خوب و مطمئنی را امتحان کنید. صدها کیف پول دیجیتالی در بازار موجود است که میتوان از آنها استفاده کرد. ولی برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشید، لازم است کمی بیشتر دقت به خرج دهید. پاسخ به چند سوال کلیدی و اساسی میتواند به شما کمک کند که خیلی سریعتر و بهتر انتخاب خود را انجام دهید.
آیا این کیف پول از رمزارزهای شما پشتیبانی میکند؟
هر کریپتو روی شبکه بلاکچین خاصی قرار دارد و باید در کیف پولی از جنس همان شبکه ذخیره شود. برای مثال، شما نمیتوانید یک توکن بر بستر کاردانو (Cardano) مثل Sundae را روی یک کیف پول اتریومی ذخیره کنید. بنابراین، مهمترین عامل برای انتخاب کیف پول این است که آیا از رمزارزهای شما پشتیبانی میکند یا خیر.
آیا این کیف پول برای سرمایهگذاری بلند مدت مناسب است؟
اگر قصد دارید سرمایهگذاری سنگینی در این بازار انجام دهید و چشمانداز شما نیز بلندمدت است، توصیه میکنیم حتماً از کیف پولهای سرد یا همان سختافزاری استفاده کنید.
بودجه شما برای خرید کیف پول چقدر است؟
کیف پولهای داغ و نسخههای کامپیوتری و موبایلی تقریباً همگی رایگان هستند. ولی اگر قصد تهیه یک کیف پول سخت افزاری داشته باشید، قیمت دلاری آنها چیزی بین ۵۰ الی ۱۵۰ دلار است. در بازار ایران کیف پولهایی با شروع قیمتی ۱.۵ میلیون الی حدود ۸ میلیون تومان موجود هستند.
چقدر از کیف پول خود استفاده میکنید؟
اگر اهل خرید و فروش ارز دیجیتال باشید، توصیه ما این است که بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای شما یک کیف پول نرمافزاری است.
آیا رمزارزهایی از شبکههای مختلف نگهداری میکنید؟
اگر رمزارزهای شما شامل شبکههای مختلفی میشوند، بهتر است از کیف پولهای چند زنجیرهای مثل Exodus استفاده کنید. با این حال، این کیف پولها هم محدودیتهای خاصی دارند و شاید ترجیح دهید از چندین کیف پول به صورت همزمان استفاده کنید.
آیا میخواهید از کیف پول خود برای وارد شدن به اپلیکیشنهای غیرمتمرکز استفاده کنید؟
اگر میخواهید با استفاده از کیف پول خود وارد سایتها و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز مختلف (مانند Uniswap یا Curve) شوید، بهتر است گزینههایی را انتخاب کنید که اجازه تعامل با وبسایتها را به شما میدهند. در چنین شرایطی، Metamask، Brave و Coinbase میتوانند جزو بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای شما باشند.
آیا قصد استیک کردن رمز ارزهای خود را دارید؟
اگر میخواهید توکنها و رمز ارزهای خودتان را استیک (Stake) کرده و به امنیت شبکه کمک کنید و در ازای آن مقداری جایزه دریافت کنید، باید دقت داشته باشید که کیف پول شما از این ویژگی پشتیبانی کند.
مزایا و معایب کیف پولهای ارز دیجیتال
قبل از نصب یا خرید کیف پولهای رمزارز، ضروری است که شناخت کاملی نسبت به مزایا و معایب استفاده از این ابزارها داشته باشیم. از آنجایی که این بازار نوظهور بوده و این ابزارها نیز تقریباً جدید هستند، بهتر است با احاطه کاملتر به موضوع وارد این بازارها شد.
مزایای کیف پولهای ارز دیجیتال:
- مالکیت و کنترل کامل روی داراییها: سرمایه دست خودتان است. پول شما در بانک جزو اموال بانک شمرده میشود و روی آن کنترل دارد. ولی در این کیف پولها، مادامی که کلید خصوصی نزد خودتان باشد، فقط شما مالک آنها هستید و هیچکس دیگری دسترسی به سرمایه شما ندارد.
- دسترسی سریع و آسان: امکان ارسال تراکنش در هر زمان و به هر فردی را دارند.
- مقاوم در برابر تحریم و سانسور: به دلیل ویژگی غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال، امکان سانسور و تحریم کردن آنها وجود ندارد. هیچکس نمیتواند این شبکهها را کنترل کند و جلوی تراکنشهای شما را بگیرد.
نقاط ضعف و معایب کیف پول ارز دیجیتال:
- مسئولیت کاربر: وقتی صحبت از این شد که شما میتوانید بانک خودتان باشید، بنابراین مسئولیت ۱۰۰ درصدی دارایی، نگهداری، سرقت و … نیز با خودتان خواهد بود.
- منحنی یادگیری: استفاده از کیف پول ارز دیجیتال مستلزم داشتن سواد ابتدایی کامپیوتری است. علاوه بر این، شما باید آشنایی نسبی با اکوسیستم جدید امور مالی داشته باشید.
- امکان بروز اشتباه: از آنجایی که مسئولیت همه چیز با خودتان است، امکان بروز اشتباه هم بیشتر میشود. به عنوان مثال، اگر آدرس کیف پول مقصد را به اشتباه وارد کنید، رمز ارز به حساب نامشخصی انتقال داده میشود و این تراکنش به هیچ عنوان قابل برگشت نیست.
امنیت کیف پول های ارز دیجیتال
اصلیترین موضوع هنگام انتخاب کیف پول ارز دیجیتال، بحث امنیت آن است. اگر به خوبی دقت کنید، تمام این ابزارها به نحوی سعی میکنند امنیت را تامین کنند. با این حال، میزان امنیت آنها تا حد زیادی به نوع کیف پول و مجموعه توسعهدهنده آن بستگی دارد. به عنوان یک قانون کلی، محیطهای آنلاین طبعاً خطرناکتر از محیطهای آفلاین هستند و در معرض ریسک و تهدیدهای بیشتری قرار دارید.
با این اوصاف، کیف پولهای داغ و آنهایی که به اینترنت متصل باشند، امنیت کمتری دارند. البته منظور ما کم بودن امنیت آنها نیست، بلکه فقط در مقایسه با نمونههای سختافزاری و آفلاین امنیت کمتری دارند.
با این حال، کیف پولهای آفلاین هم خطرات خاصی دارند. آنها ممکن است گم شده یا اینکه دزدیده شوند.
معرفی بهترین کیف پول ارز دیجیتال
در بخشهای قبل همهچیز در مورد کیف پولهای دیجیتالی و نحوه انتخاب آنها را توضیح دادیم. در این بخش و به عنوان اختتامیه این مقاله، چند مورد از معروفترین و بهترین گزینههای پیشروی شما را معرفی خواهیم کرد.
بهترین گزینه برای مبتدیان: Coinbase و Safepal
نقاط قوت Coinbase | نقاط ضعف coinbase |
رابط کاربر پسند و ساده | دغدغههای امنیتی شایع میان تمام کیف پولهای داغ |
پشتیبانی از بیش از ۵۵۰۰ رمز ارز و دارایی دیجیتال | تنها نسخه موبایلی و افزونه گوگل کروم موجود است |
پشتیبانی از ویژگی چند امضا و احراز هویت دو مرحلهای | |
پلتفرم معاملاتی معتبر و بزرگ coinbase حامی این پروژه است |
نقاط قوت Safepal | نقاط ضعف safepal |
پشتیبانی از بیش از ۳۰ هزار رمزارز | برای افراد مبتدی شاید خیلی آسان و ساده نباشد |
امکان ادغام کیف پول داغ این شرکت با نسخه کیف پول سرد و سخت افزاری همین شرکت | خدمات مشتری و پشتیبانی محدود است |
ادغام با Binance DEX | |
بهترین کیف پول برای شبکه اتریوم: MetaMask
نقاط قوت | نقاط ضعف |
طراحی رابط کاربری جذاب و ساده در اپلیکیشنهای همراه و افزونه مرورگرها | کارمزد خرید اتریوم گران است |
امکان لینک شدن به بازارهای NFT | امکان ذخیره کردن و نگهداری مستقیم بیتکوین وجود ندارد |
پشتیبانی از هزاران اپلیکیشن غیرمتمرکز (dApp) |
بهترین کیف پول برای کاربران موبایلی: Trust Wallet
نقاط قوت | نقاط ضعف |
پشتیبانی از شمار زیادی رمزارز و توکن | شرکت بایننس (Binance) مالک این پروژه است. بایننس گریبانگیر مشکلات قانونی مختلفی در ایالات متحده آمریکا است. |
امکان دریافت سود از ۱۲ رمزارز | منابع آموزشی در مورد رمز ارزها و توکنها محدود هستند |
رابط کاربری ساده و آسان | |
خود اپلیکیشن مجهز به مرورگر Web3 است | |
امکان نگهداری و ذخیرهسازی NFTها |
بهترین کیف پول سرد و سخت افزاری: Ledger Nano S Plus
نقاط قوت | نقاط ضعف |
امکان نصب ۱۰۰ نرم افزار در هر لحظه | قیمت بالاتر از نمونههای مشابه |
امکان خرید و فروش ارز دیجیتال مستقیماً از طریق اپلیکیشن این کیف پول | از سیستم عامل متنباز استفاده نمیکند |
امکان تایید تراکنشها از طریق فشردن ۲ دکمه | |
سازگار با ۵۰ نوع کیف پول سخت افزاری دیگر |
بهترین کیف پول بیت کوین برای کامپیوتر: Electrum
نقاط قوت | نقاط ضعف |
نصب سریع و آسان | نصب و محیط کاربری برای افراد مبتدی آسان و مناسب نیست |
امنیت بیشتر نسبت به سایر کیف پولهای داغ | پشتیبانی از طریق چت، تماس یا ایمیل ندارد |
امکان شخصیسازی کارمزد تراکنشها | |
به لطف تنظیمات سرور، هیچوقت قطعی و عدم دسترسی را تجربه نخواهید کرد |
بهترین کیف پول موبایلی بیت کوین: BlueWallet
نقاط قوت | نقاط ضعف |
طراحی مدرن با رابط کاربری جذاب | احراز هویت دو مرحلهای ندارد |
پشتیبانی از تراکنشهای آن-چین (on-chain) و لایتنینگ (lightning) | استفاده از ابزارهای پیشرفته آن دشوار است |
امکان ساخت یا درونریزی کیفپولهای مختلف | |
امکان بهکارگیری صندوقهایی با چند امضاء برای افزایش امنیت |
بهترین کیف پول دیجیتالی برای کامپیوتر: Exodus
نقاط قوت | نقاط ضعف |
پشتیبانی از بیش از ۲۶۰ دارایی رمزارز | صرافی ارز دیجیتال درونبرنامهای آن کارمزد بالایی دارد |
سازگاری با کیف پولهای سخت افزاری Trezor One و Trezor T | احراز هویت ۲ مرحلهای در داخل برنامه ندارد |
امکان خرید بیتکوین با استفاده از سرویس Apple Pay | از ویژگی چند امضاء (multi-signature) پشتیبانی نمیکند |
خدمات مشتری کامل و ۲۴/۷ |
بهترین کیف پول برای امور مالی غیرمتمرکز (دیفای): Crypto.com
نقاط قوت | نقاط ضعف |
کارمزد و سرعت تایید تراکنش مورد علاقه خودتان را انتخاب میکنید | اگر کلید خصوصی و عبارت بازیابی را گم کنید، دیگر امکان دسترسی به داراییها وجود ندارد |
از بیش از ۲۵۰ رمزارز پشتیبانی میکند | وجود برخی محدودیتها برای برخی کاربران کشورهای خاص |
امکان کسب سود از بیش از ۳۵ رمز ارز |
دیدگاهتان را بنویسید