راهنمای جامع ساخت NFT به همراه آموزش فروش آن

در طی چند سال گذشته، NFT ها تبدیل به یک رخداد فرهنگی شدهاند. اگر اهل پیگیری اخبار باشید، احتمالاً تیترهای خبری جنجالی مختلفی در مورد آنها را مشاهده کردهاید. از اخبار سلبریتیها و انتشار پک NFT اختصاصی خود گرفته تا اخبار پروژههای کلاهبرداری و جعلی مختلف یا دعواهای قانونی. با این حال، هنوز دشوار است که بگوییم آیا این داراییها میتوانند در روزهای رکود بازار هم محبوبیت خود را حفظ کنند یا خیر. هنوز مشخص نیست که آیا این محبوبیت گذرا و موقتی است، یا اینکه واقعاً در آینده شاهد شکوفایی و استفاده بیشتر از آنها خواهیم بود. در هر حال، آیندهی NFTها هر چیزی هم که باشد، همچنان دلایل زیادی وجود دارد که کسی تصمیم بگیرد NFT اختصاصی خودش را بسازد. ساده و واضحترین دلیل شاید همین کسب سودهای مقطعی از بازار داغ این روزها باشد.
به همین خاطر، در این مقاله قصد داریم به نحوه ساخت NFT بپردازیم. اما در کنار پرداختن به موضوع آموزش ساخت NFT اختصاصی، تلاش میکنیم برخی از مفاهیم ضروری مهم این حیطه را هم مرور کنیم تا درک بیشتری از سازوکار آنها داشته باشید و در فروش داراییهای ساخته شده موفقتر باشید.
مرحله اول: درک ماهیت NFT
بیایید فرض را بر این بگذاریم که هیچ آشنایی با این حوزه ندارید و همه چیز برای شما جدید است. شاید به تازگی و از طریق یکی از دوستانتان با این مفهوم آشنایی پیدا کرده باشید. شاید یک طرح خیلی خاص و زیبا تولید کرده باشید و اطرافیان، شما را تشویق کردهاند که آن را تبدیل به یک NFT کرده و بفروشید. در هر حال، اگر با NFTها آشنایی ندارید، این بخش برای شماست. در غیر این صورت، میتوانید از این بخش عبور کنید و مراحل بعدی را بخوانید.
اصطلاح NFT مخفف Non-fungible Token و به معنای توکنهای غیرمثلی است. این توکنهای دیجیتال روی بلاکچین ذخیره میشوند. برخلاف ارزهای دیجیتال که تمام آنها ارزش یکسانی دارند، یعنی دلیلی وجود ندارد که یک واحد بیتکوین ارزش بیشتر یا کمتری از یک واحد بیتکوین دیگر داشته باشد، توکنهای غیرمثلی کاملاً منحصر به فرد بوده و خاص هستند. همین موضوع اصلیترین ویژگی آنها است. غیرمثلی بودن آنها باعث میشود خاص و انحصاری باشند، بنابراین، خرید و فروش آنها راهی برای نمایش، اثبات یا انتقال مالکیت دیجیتال خواهد بود.
در همان ابتدا خوب است بدانید بین خود اثر NFT و توکن آنها باید فرق قائل باشیم. تقریباً در تمامی موارد، خود فایلهای اثر NFT روی بلاکچین ذخیره نمیشوند، بلکه لینک دسترسی به آنها و توکنی که نقش گواه اثبات مالکیت شما را ایفا میکند در بلاکچین ذخیره میشوند. بنابراین، یک فایل داریم و یک توکن. هیچ قانونی هم وجود ندارد که بگوید لزوماً این اجازه وجود ندارد که نباید ۲ یا چند توکن NFT برای یک فایل و اثر وجود داشته باشد. بنابراین، برخی NFTها ممکن است نایاب باشند و تنها یک توکن مالکیتی داشته باشند. برخی مثلا ۱۰ توکن و برخی هم خیلی متداول بوده و شاید چند صد توکن مالکیتی برای آن فایل ارائه شده باشد. هرچه NFT نادرتر باشد، عموماً قیمت بیشتری پیدا میکند. در همین راستا، هیچ قانونی هم برای جلوگیری از این موضوع وجود ندارد که شما NFT را از جای دیگری کپی کرده و نسخه NFT خودتان را با آن بسازید!
بنابراین، شما تقریباً هر نوع فایل دیجیتالی را میتوانید در قالب توکن غیرمثلی NFT بفروشید. با این حال، فایلهای NFT در حال حاضر عموماً شامل تصاویر، فایلهای صوتی یا ویدئویی میشود.
مرحله دوم: از تصمیم خود اطمینان حاصل کنید
بهتر است هدفتان از این کار مشخص بوده و چشمانداز خودتان را بدانید. اگر قصد ساخت NFT دارید، شاید بهتر باشد کمی بیشتر روی تصمیم خودتان فکر کنید. چند عامل نسبتاً مهم وجود دارد که قبل از شروع کار بهتر است آنها را بدانید. مورد اول، هزینه تراکنشها است. بحث بعدی در مورد هزینههای مربوط به فروش NFT است. در مجموع، در بسیاری از مواقع، قبل از اینکه موفق شوید NFT خود را بفروشید، احتمالاً مجبور خواهید بود مقداری خودتان هزینه کنید.
قبل از ساخت یک NFT، لازم به توضیح است که بدانید بیشتر آنها روی شبکه اتریوم خرید و فروش میشوند. انجام تراکنشها روی این شبکه هم رایگان نبوده و نیازمند پرداخت کارمزد است. با توجه به شلوغ بودن این شبکه و مقیاسپذیری نهچندان بالای آن، کارمزد تراکنشها برخی مواقع نسبتاً بالا میشود. تقریباً انجام هرکاری روی شبکههای بلاکچین مستلزم پرداخت کارمزد است.
بحث بعدی در مورد نگرانیهای زیستمحیطی است. اگر جزو افرادی هستید که دغدغههای شدیدی پیرامون مسائل زیستمحیطی دارید، باید بگوییم که صنعت بلاکچین در حال حاضر چندان دوستدار طبیعت نیست. همانطور که گفتیم تراکنشهای NFTها بر بستر شبکه اتریوم انجام میشود. این شبکه نیز برای پردازش تراکنشها از مکانیسم گواه اثبات کار (PoW) استفاده میکند که فرآیندی بسیار انرژیبر است. بنابراین، اگر از این شبکه استفاده میکنید، یادتان باشد که ردپا کربنی بسیار بزرگی دارد.
مرحله سوم: یک پلتفرم را برای فروش NFT خود انتخاب کنید
دو مرحلهی قبلی را باید نوعی پیشنیاز برای شروع به ساخت NFT در نظر بگیریم. در این مرحله فرآیند ساخت NFT را شروع میکنیم. برای شروع، باید یک پلتفرم را انتخاب کنید. چندین پلتفرم مخصوص خرید و فروش NFT وجود دارند که هرکدام ممکن است روی بلاکچینهای مختلفی کار کنند. با توجه به تعداد زیاد آنها، امکان معرفی تمام آنها در همین مقاله وجواد ندارد. بنابراین تنها دو مورد از معروف و پرکاربردترین بازارچههای معامله NFT را در این مقاله بررسی و مرور میکنیم. ولی یادتان باشد که جایگزینهای زیادی پیشروی شما هستند.
برای شروع، پلتفرم OpenSea و Rarible را در نظر داشته باشید. هر دو این پلتفرمها به شما این امکان را میدهد تا بدون نیاز به پرداخت هیچهزینهای، NFTهای خودتان را در شبکه اتریوم بسازید. این کار به لطف مکانیزم Lazy Minting Systems انجام میشود. بر اساس این سیستم، شما در زمان ساخت NFT هیچ هزینهای پرداخت نمیکنید و توکنها نیز روی بلاکچین ثبت نمیشوند. ولی در زمانی که یک مشتری بابت خرید آنها پیدا شد، هزینههای مربوط به ثبت روی بلاکچین از قیمت فروش محاسبه میشود. این کار باعث میشود در صورتی که خریداری برای NFT شما پیدا نشد، بی دلیل چیزی حدود ۱۰ الی ۳۰ دلار (حتی بیشتر!) پرداخت نکرده باشید.
با این حال، ساخت NFT همچنان کاملاً بیهزینه و رایگان نیست. برای مثال، هنگام ثبتنام در پلتفرم OpenSea برای ساخت NFT و فروش آن، باید چیزی در حدود ۵۰-۷۰ دلار هزینه کنید. پرداخت این مبلغ فقط یک مرتبه و برای فعالسازی حساب کاربری شما است. در واقع، بعد از انجام این پرداخت است که میتوانید NFTهای ساخته شده را Lazy Mint کنید.
استفاده از پلتفرم Rarible برای ساخت NFT و فروش آن هزینهای ندارد. ولی اگر بخواهید NFT ثبت شده را از لیست فروش حذف کنید، باید حدوداً ۶-۸ دلار پرداخت کنید. هزینه دیگر این پلتفرمها مربوط به فروش NFT است. هر دو آنها ۲.۵ درصد از رقم فروش را برای خودشان میگیرند. بنابراین فرقی نمیکند که توکن خود را به چه قیمتی فروخته باشید، ۲.۵ درصد از مبلغ فروش به پلتفرم اختصاص پیدا میکند.
هر دو این پلتفرمها از شبکه اتریوم استفاده میکنند. ولی پلتفرم rarible از بلاکچین Flow هم پشتیبانی میکند. از سوی دیگر، اگر از کیفپول ارز دیجیتال Blocto استفاده کنید، هر دو این پلتفرمها را میتوانید از شبکه بلاکچین پالیگان (Polygon) هم برای انجام معاملات NFT خود استفاده کنید. مزیت اصلی شبکه پالیگان، بسیار ناچیز و شاید حتی رایگان بودن انجام تراکنشها در آن است. البته، اگر استفاده از این بلاکچینها هیچ محدودیتی نداشت، احتمالاً همه از آنها استفاده میکردند، ولی همانطور که مشاهده میکنیم، چنین چیزی صادق نیست. یکی از محدودیتهای بلاکچین Flow به عنوان مثال این است که امکان فروش NFTهای Single Edition در یک حراج وجود ندارد. محدودیت بعدی به نحوه پرداخت مروبط میشود. زمانی که از بلاکچینهای جانبی Flow یا Polygon استفاده میکنید، خریداران نمیتوانند پرداخت خود را با استفاده از ارز دیجیتال اتریوم انجام دهند.
آیا استفاده از بازارچههای NFT برای ساخت NFT ضروری است؟
از لحاظ فنی، خیر. شما میتوانید قرارداد هوشمند خودتان را نوشته و توسعه دهید و آن را روی هر بلاکچینی که میخواهید به کار بگیرید و سپس توکنهای خودتان را با استفاده از همان قرارداد Mint (تولید) کنید. این کار اگرچه غیر ممکن نیست، ولی از لحاظ فنی دشوار بوده و نیاز به تخصص بیشتری دارد. بنابراین، برای ساخت اولین توکن NFT، شاید این روش چندان مناسب شما نباشد.
مرحله چهارم: کیف پول ارز دیجیتال خود را آماده و تنظیم کنید
از کیفپول ارز دیجیتال برای نگهداری ارزهای دیجیتال و NFTها استفاده میشود. اینکه کیفپول ارز دیجیتال چیست و چطور کار میکند را در مقالهای جداگانه کاملاً توضیح دادهایم و انواع کیفپول نرمافزاری و کیفپول سختافزاری ارز دیجیتال را نیز بررسی کردهایم. ولی اگر هنوز با این مفاهیم آشنایی ندارید، برای شروع و در حد همین مقاله تنها کافی است به این موضوع دقت داشته باشید که کیفپولی را انتخاب کنید که با بلاکچین مورد نظر شما سازگاری داشته باشد.
کیفپول MetaMask یکی از بهترین گزینههای پیشرو شما خواهد بود. این کیفپول توسط بیشتر اپلیکیشنهای ساخته شده بر بستر اتریوم، مثل OpenSean، Foundation و… پشتیبانی میشود. علاوه بر این، نسخه اپلیکیشنهای سیستمعامل اندروید و iOS برای آن منتشر شده است. اگر اهل کامپیوتر هستید، میتوانید از نسخه افزونههای مرورگرهای Chrome و Firefox برای کیفپول متامسک استفاده کنید. تنوع کیفپولهای این چنینی بسیار زیاد است و انتخاب بین آنها بیشتر مربوط به سلیقه خودتان خواهد بود.
درهرحال، هر کیفپولی که انتخاب کردید، باید در آن ثبتنام کنید. توصیه میکنیم حتماً از رمز عبورهای خیلی امن برای انجام این کار استفاده کند. بعد از اتمام ثبتنام در هر کدام از این کیفپولها، ترکیبی از ۱۲ کلمهی تصادفی به شما نمایش داده میشود. این کلمات را به عنوان Seed Phrase یا همان عبارات بازیابی میشناسیم. این ۱۲ کلمه اهمیت بسیار زیادی دارند، چراکه کلید دسترسی به کل اطلاعات کیفپول شما هستند. اگر اپلیکیشن را پاک کنید و مجدداً قصد راهاندای آن را داشته باشید، باید از این ۱۲ کلمه استفاده کنید. به عبارت دیگر، دسترسی به این ۱۲ کلمه به معنای دسترسی به کل داراییهای دیجیتال شما خواهد بود. بنابراین، آنها را کاملاً امن و دور از دسترس نگهداری کنید. اگر این کلمات را گم کنید، دیگر شانسی برای دسترسی به کیفپول و محتویات داخل آن نخواهید داشت! این یعنی تمام دارایی خود را از دست رفته باید بدانید.
مرحله پنجم: کیف پول را به پلتفرم متصل کنید
بعد از ساخت کیفپول، باید آن را به بازارچه NFT مورد نظر خودتان متصل کنید. اگر از OpenSea یا Rarible استفاده میکنید، اتصال کیفپول کار دشواری نخواهد بود. تنها روی دکمهی Create کلیک کنید و به راحتی میتوانید کیفپول ارز دیجیتال را به پلتفرم متصل کنید. در این صفحه با لیست نسبتاً کاملی از کیفپولهای مختلف روبرو خواهید شد، کیفپول مورد نظر خودتان را برای اتصال انتخاب کنید.
اگر افزونههای MetaMask یا افزونه هر کیفپول دیگری را نصب کرده باشید، ابتدا یک صفحه باز شده و از شما اجازه اتصال میخواهد. انجام تمام این کارها تنها با چند کلیک ساده انجام خواهد شد. این فرایند در تمام پلتفرمهای خرید و فروش NFT و تقریباً تمام کیفپولهای ارز دیجیتال یکسان انجام میشود. ولی تفاوتهای کوچکی ممکن است وجود داشته باشد.
مرحله ششم: NFT را بسازید
بعد از اینکه کیفپول خودتان را به پلتفرم متصل کردید، صفحهای باز میشود که از آن میتوانید برای ساخت NFT استفاده کنید. اگر چنین صفحهای باز نشد، دنبال دکمهی Create در بخشی از صفحه باشید و با کلیک روی آن به صفحه مورد نظر منتقل میشوید.
قبل از شروع ساخت NFT، باید در مورد کلکسیونها هم بدانید. هر دو پلتفرم OpenSea و rarible از کلکسیونها پشتیبانی میکنند. همانطور که از نام آنها هم کاملاً پیدا است، در یک کلکسیون میتوان مجموعهای از NFTها را قرار داد. قرار دادن NFTهای دارای تم مشترک در یک کلکسیون میتواند انتخاب مناسبی باشد. در مجموع، باید توجه کنید که انتخاب کالکشنها کار اجباری نیست.
بیایید به موضوع اصلی ساخت NFT برگردیم.
آموزش لیست کردن NFT در پلتفرم OpenSea
بعد از اینکه روی دکمهی Create کلیک کردید، وارد صفحه جدیدی خواهید شد. برای شروع، روی جعبهای که یک آیکن عکس روی آن وجود دارد کلیک کنید. در اینجا باید فایلی که میخواهید به عنوان NFT بفروشید را انتخاب کنید. دقت کنید الزامات مربوط به پسوند فایل یا حجم آنها را رعایت کنید.
بعد از اینکه فایل را اضافه کردید، یک اسم و عنوان برای آن انتخاب کنید. از لینکهای مختلفی هم میتوانید در این مرحله استفاده کنید. یعنی مثلاً اکانت توییتر یا اینستاگرام خود را در این بخش معرفی کنید.
در زیر همین دکمه، بخشی برای انتخاب کلکسیون مورد نظر وجود دارد. اگر از قبل چند کلکسیون ساخته باشید، از این بخش میتوانید انتخاب کنید که NFT در کدام یک از آنها قرار بگیرد. بخشهای دیگری هم برای اضافه کردن اطلاعات تکمیلی وجود دارد. به عنوان مثال، اگر NFT شما شخصیت یک بازی کامپیوتری است، در این بخش میتوانید اطلاعات مربوط به آن را وارد کنید. درهرحال، اضافه کردن این اطلاعات اجباری نیست و خیلی از افراد هم اصلاً به آنها توجه نمیکنند.
یکی از قابلیتهای پلتفرم OpenSea این است که یک متن را میتوانید به NFT اضافه کنید که تنها خریدار/مالک آن NFT بتواند به آن دسترسی داشته باشد. این متن میتواند هر چیزی باشد، از یک تشکر ساده بابت خرید NFT گرفته، تا یک کد تخفیف برای وبسایتی خاص، لینک گروهی خاص یا هرچیز دیگری.
بعد از تکمیل تمام بخشها، نوبت آن است که انتخاب کنید توکن NFT شما در کدام بلاکچین ثبت شود. همانطور که در مرحلهی سوم گفتیم، دو گزینهی اتریوم و پالیگان پیشروی شما خواهند بود. در این آموزش، ما بلاکچین Polygon را انتخاب میکنیم، چراکه نیازی به پرداخت کارمزد ندارد.
در این مرحله توصیه میکنیم مجدد به عقب برگشته و تمام اطلاعات را مجدداً بررسی کنید. برخی از اطلاعات، مثل متادیتاها را بعداً هم میتوانید ویرایش کنید. ولی مواردی مثل بلاکچین یا فایل خود NFT قابل تغییر نیستند.
در انتها، روی دکمهی Create کلیک کنید. بسته به گزینههای انتخابی و فایلهایی که انتخاب کردهاید، ممکن است نیاز باشد کمی برای آپلود صبر کنید. بعد از اتمام، پیامی دریافت میکنید که NFT با موفقیت ساخته شد.
در این مرحله هنوز NFT شما برای فروش قرار نگرفته است! برای انجام این کار، از صفحه تبریک ساخت NFT خارج شده و به صفحه NFT خودتان بازگردید. در این صفحه دکمهی Sell را مشاهده خواهید کرد. اگر NFT شما در اتریوم یا پالیگان ثبت شده باشد، میتوانید یک قیمت ثابت را برای آن پیشنهاد کنید. ولی بلاکچین اتریوم امکان ایجاد یک حراج قیمتی برای مدت زمانی مشخص را نیز مهیا کرده است.
بعد از اتمام این مرحله، NFT بلافاصله برای خریداران در دسترس خواهد بود. اگر بخواهید، میتوانید از گزینهی More Options، گزینهای را انتخاب کنید که خریداران NFT خود را تنها محدود به افراد خاصی کنید. در انتها، روی گزینهی Complete Listing کلیک کنید. بعد از انجام این کار، چند تراکنش توسط کیفپول شما انجام خواهد شد و باید آنها را تایید کنید. اگر از افزونه مرورگر کیفپول خود استفاده میکنید، اطلاعیه این تراکنشها برای شما ارسال خواهند شد. البته، انجام تراکنشها رایگان است و هزینهای ندارد و تنها برای ثبت شدن NFT در بلاکچین است.
اگر از شبکه اتریوم استفاده میکنید و این اولین NFT شما است، باید یک مرتبه تراکنش را برای راهاندازی کیفپول خود تایید کنید. تنها همین یک مرتبه تایید کافی خواهد بود و برای دفعات بعدی دیگر نیازی به انجام این کار نخواهید داشت. برای انجام این کار، باید کمی اتریوم در کیفپول خود داشته باشید و پرداخت را با استفاده از اتریوم انجام دهید. یادتان باشد، کل پولی که در این مرحله پرداخت میکنید خرج کارمزد شبکه میشود و پلتفرم OpenSea هیچ چیزی دریافت نمیکند. بنابراین، مبلغ آن هم بهطور دقیق مشخص نخواهد بود و بسته به شرایط آن لحظه شبکه اتریوم دارد. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۱ این قیمتها شاید به ۲۴۰ الی ۴۵۰ دلار هم میرسیدند! اما در سال ۲۰۲۲ کارمزدها کمتر شده و تا ۵۰ – ۶۰ دلار کاهش پیدا کرده است.
بعد از انجام تمام این تراکنشها و امضا کردن آنها، NFT شما در لیست فروش OpenSea قرار خواهد گرفت.
لیست کردن توکن در پلتفرم Rarible
اولین سوالی که پلتفرم Rarible میپرسد این است که NFT خود را میخواهید در کدام بلاکچین تولید کنید. برای انجام این کار گزینههای مختلفی پیشروی شما خواهد بود: شبکههای Ethereum، Flow، Tezos و Polygon. برخلاف پلتفرم OpenSea، در پلتفرم Rarible برای استفاده از شبکه پالیگان هم باید هزینهای را پرداخت کنید. البته این هزینه عموماً بسیار ناچیز است. در این مثال، ما قصد داریم شبکه اتریوم را انتخاب کنیم.
بعد از انتخاب بلاکچین، باید انتخاب کنید که قصد ساخت یک NFT را دارید که تنها یکبار به فروش میرود یا اینکه NFT را چندین نفر میتوانند خریداری کنند. به این دو حالت به اصطلاح Single-Edition و Multiple-Edition گفته میشود. مراحل انجام در این دو روش تقریباً یکسان هستند. با این تفاوت که اگر قصد ساخت NFTهای multiple-edition دارید، حتماً باید از شبکه اتریوم استفاده کنید. در این مثال، ما گزینه Single edition را انتخاب میکنیم.
بعد از انتخاب، با صفحهی ساخت NFT روبرو میشویم. اولین کار این است که فایل دیجیتالی که میخواهید به عنوان NFT بفروشید را آپلود کنید. برای انجام این کار از دکمهی File استفاده کنید. این پلتفرم از سیستم IPFS استفاده میکند. یعنی فایلها رسانههای شما به شکل غیرمتمرکز آپلود میشوند. بنابراین، هیچ شرکت و سازمانی نمیتواند فایل NFT شما را حذف کند و برای همیشه وجود خواهند داشت.
مانند پلتفرم OpenSea، در اینجا هم از شما خواسته میشود که چند نمونه مختلف از عکس را آپلود کنید. برای مثال، یکی از این فایلها مربوط به فایل پیشنمایش میشود. هر زمانی که NFT شما در سایت نمایش داده میشود، از این عکس استفاده خواهد شد.
در مرحلهی بعد، باید گزینههای مربوط به فروش را تکمیل کنید. اگر قصد ندارید NFT خود را فعلا برای فروش بگذارید. گزینهی Put on MarketPlace را غیرفعال کنید، این گزینه به صورت پیشفرض روشن است. برای فروش NFT هم چند روش پیشروی شما خواهد بود:
- قیمت ثابت: گویی یک محصول عادی را میفروشید. یک قیمت ثابت برای NFT خود مشخص میکنید و هر کسی میتواند آن را خریداری کند.
- امکان مناقصه: در این حالت هر کسی میتواند هر قیمتی را که برای خرید مدنظر دارد ارائه کند. شما میتوانید قیمت را قبول کرده یا اینکه رد کنید.
- حراج زماندار: در این حالت، یک حراج با زمان محدود (مثلا ۱ هفته) برگزار میشود. یک قیمت حداقلی را وارد میکنید و NFT به بالاترین قیمت پیشنهادی در این بازه زمانی فروخته میشود.
در این مثال، همان حالت اول را پیش میگیریم و سعی میکنیم NFT خودمان را با قیمت ثابت به فروش بگذاریم. شما همچنین میتوانید تعیین کنید که میخواهید مبلغ فروش را در قالب چه ارزی دریافت کنید. مثلا میخواهید اتریوم یا بیتکوین دریافت کنید؟ البته خود خریدار هم میتواند پیشنهادی را برای این کار ثبت کند. هنگام ثبت قیمت توجه داشته باشید که این پلتفرم ۲.۵ درصد از مبلغ فروش NFT را از شما دریافت میکند.
بعد از انتخاب روش فروش و جزئیات آن، باید محتویات قفل شدنی را تنظیم کنید. همانطور که در مورد پلتفرم OpenSea هم گفتیم، محتوایی که در این بخش قرار میگیرد فقط برای خریدار/مالک NFT قابل مشاهده خواهد بود. در این بخش میتوانید یک لینک دعوتنامه، متن تشکر، مستندات NFT یا هرچیز دیگری را قرار دهید.
دو گزینه دیگر باقی میماند: انتخاب کلکسیون، که میتوانید NFT را در یک کلکسیون قرار دهید یا اینکه به صورت مستقل و جدا به فروش برسانید. و گزینه دیگر Free Minting یا ساخت رایگان است. همانطور که گفتیم، در این روش NFT شما در بلاکچین ثبت نمیشود و بنابراین نیازی به پرداخت هزینهای نخواهید داشت. ولی بعد از اینکه کسی آن را خریداری کرد، هزینههای مربوط به ثبت از مبلغ دریافتی شما کاسته شده و NFT روی بلاکچین ثبت و به خریدار جدید منتقل میشود. در این حالت، اگر هیچ مشتری برای شما پیدا نشود، باز هم ضرر نمیکنید. اگر از بلاکچین اتریوم استفاده میکنید و قصد استفاده از این ویژگی را ندارید، در انتهای فرآیند باید کارمزدها را پرداخت کنید که چیزی در حدود ۲۰ دلار خواهند بود.
در ادامه شما نام یا همان عنوان NFT خود و همچنین یک توضیح را انتخاب میکنید. یکی از ویژگیهای جالب این پلتفرم، امکان انتخاب درصدی به عنوان حق امتیاز (ًٍRoyalty Percentage) است. این یعنی درصد و بخشی از معاملات بعدی این NFT همچنان به شما تعلق پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر مقدار ۱۰ درصد را در اینجا انتخاب کنید. ۵ درصد تمامی خرید و فروشهای بعدی این NFT برای شما خواهد بود. این مقدار به صورت پیشفرض روی ۱۰ درصد قرار دارد.
در انتها تمام تنظیمات را مجدد بررسی کنید. چراکه امکان تغییر برخی از آنها در آینده وجود ندارد و اگر اشتباه بزرگی کرده باشید و ناچار باشید NFT را حذف کرده و مجدداً ثبت کنید، باید مبلغی را بابت حذف از Rarible پرداخت کنید! اگر همهچیز درست بود، روی دکمهی Create Item کلیک کنید.
با انجام این کار، چند صفحه جدید باز شده و چند تراکنش را باید با کیفپول خودتان تایید کنید. اگر از افزونه مرورگر کیفپول ارز دیجیتال خود استفاده میکنید، چند صفحه Pop-up برای شما باز میشوند و باید تایید را انجام دهید. اگر صفحهای باز نشد، خودتان روی کیفپول کلیک کنید و در آنجا تراکنشهای منتظر تایید را مشاهده خواهید کرد. اگر از اپلیکیشن گوشی کیفپول استفاده میکنید، تایید را در آنجا انجام دهید.
بعد از انجام تایید کیفپول و کمی صبر بابت بارگذاری اطلاعات، پیامی بر ثبت موفقیت آمیز NFT دریافت میکنید.
جمعبندی
در این مقاله روند ساخت NFT و ثبت آن برای فروش را به صورت گام به گام مرور کردیم. انجام این کار اصلا دشوار نیست. مهمترین موضوع، ساخت NFT ارزشمند است که کسی حاضر باشد بابت خرید آن مبلغی را پرداخت کند. ولی ثبت آنها برای فروش و استفاده از پلتفرمهای بازارچه را باید بخش آسان فرآیند بدانیم. همانطور که گفته شد، پلتفرمهای زیادی برای انجام این کار وجود دارند. در این مقاله ما سعی کردیم دو مورد از محبوبترین و پرکاربردترینها، یعنی OpenSea و Rarible را بررسی کنیم و آموزش را با مثالهایی از این دو مجموعه پیش ببریم. در انتها، این نکته یادتان باشد که صرف ساخت و ثبت NFT کافی نیست. هر روز حجم بسیار زیادی از NFTها ساخته و برای فروش به ثبت میرسند. چیزی که باعث یک فروش موفق و سودآوری شما میشود، بازاریابی مناسب است.
دیدگاهتان را بنویسید