اصلاح شدید شاخص بورس انتظار میرفت ، روند اصلاح بازار قطعا ادامه دار نیست
با توجه به رشد شدید ماههای گذشته، انتظار این اصلاح و کاهش شاخص شدید میرفت. علت آن را میتوان در خرید و فروشهای هیجانی مردم جستو جو کرد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ تب و تاب این روزهای بازار بورس نگرانیهای بسیار زیادی برای مردم ایجاد کرده و افرادی که به امید حفظ قدرت خرید خود وارد این بازار شده بودند حال با نگرانی به از دست رفتن دارایی خود و آینده مینگرند.
کارشناسان نظرات مختلفی دارند. برخی دولت را مقصر دانسته و برخی خرید و فروشهای هیجانی مردم را. هر چند نمیتوان به بورس تک بعدی نگاه کرد و عوامل مختلفی بر آن تأثیر میگذارد اما برخی از کارشناسان معتقدند این شدت سقوط نتیجه همان رشد شدید است و قابل پیشبینی بود.
مسعود علیزاده کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ درباره روند فعلی بورس گفت: به طور کلی اتفاقاتی که این روزها در بازار شاهد آن هستیم و افت بسیار زیادی که رخ داده اتفاقی عادی در بازار سرمایه است که در قالب روندهای اصلاحی خودش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه روشهای مختلفی برای تحلیل بازار وجود دارد ادامه داد: یکی از این روشها روش تکنیکال است که در آن بر اساس حجم و قیمتهایی که در نمودارها خود را نشان میدهند میتوانیم شرایط کلی بازار را ارزیابی کنیم.
علیزاده روش تحلیل بنیادی را روش دیگر تحلیل بازار سرمایه معرفی کرده و افزود: در این روش ارزش واقعی معاملات و طبیعی یا غیرطبیعی بودن رشد بررسی میشود.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: از نظر تکنیکالی میتوان گفت محدوده دو میلیون تا دو میلیون و 200 هزار واحد محدودهای بود که میشد انتظار واکنش از سوی بازار را داشت.
وی درباره شدت کاهش شاخص بورس گفت: با در نظر گرفتن شرکتهای شاخصساز مانند فولاد، فملی، فارس، شستا، شپنا و شتران میتوان گفت با توجه به رشد شدیدی که در ماههای گذشته در بازار اتفاق افتاد انتظار آن میرفت که اصلاح نسبتا شدیدی رخ دهد.
علیزاده درباره دلایل این افت شاخص گفت: علت آن را میتوان در هیجانات مردم در بازار جستوجو کرد. همان گونه که در روند صعودی این هیجانات در مردم وجود داشت و بسیار هیجانی خرید میکردند، هنگام فروش نیز افراد، هیجانی عمل و اقدام به فروش میکنند.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه درباره ادامهدار بودن این روند افزود: این روندی که این روزها شاهد آن هستیم موقت بوده و قطعا ادامه نخواهد داشت و در روزهای آینده کمکم شاهد تعادل بازار خواهیم بود.
وی ادامه داد: این تعادل به این معنی نیست که بازار دیگر قرار نیست روند نزولی به خود بگیرد یا دیگر اصلاحی نخواهد داشت. خیر بازار احتمالا اصلاح خواهد داشت اما مسئله این است که جنس اصلاحها اینگونه هیجانی نخواهد بود.
علیزاده درباره سهامهایی که اصلاحشان ادامه خواهد داشت گفت: پیشبینی میشود این روند اصلاحها در سهمهای شاخصساز مانند فولاد، فملی، شستا و گروه پالایشیها که به نوعی شاخص تحت تأثیر آنها قرار دارد ادامهدار باشد.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه درباره اصلاح سهمهای کوچکتر افزود: این اصلاح در سهمهای کوچکتر مانند گروههای غذایی از مدتها قبل اتفاق افتاده است و اگر ارزیابی کنیم خواهیم دید که در این اصلاحها برخی از این سهمها حتی از روندهای بلندمدت صعودی خود خارج شدهاند.
وی درباره اهداف شاخص گفت: یکی از محدودههای مهم همین محدوده یک میلیون 600 هزار واحد است و احتمال داده میشود در یک یا دو روز آینده بازار یک برگشت در این محدوده داشته باشد؛ در غیر این صورت محدوده حوالی یک میلیون و 500 هزار واحدی محدودهای است که از نظر تکنیکالی بسیاری از تحلیلگران معتقدند در این ناحیه برگشتی در شاخصها مشاهده خواهد شد.
علیزاده افزود: اما نکته مهم این است که این برگشت ممکن است ادامهدار نباشد یعنی یک برگشت موقت در روند اصلاحی رخ داده و پس از آن مجددا شاهد کاهش واحدهای شاخص حداقل در شرکتهای شاخصساز باشیم.
نقش دولت در بورس
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه درباره نقش دولت در اتفاقات بازار بورس گفت: نباید خیلی این موضوع را به دولت ارتباط داد زیرا تنها مسئله مهم برای همه اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی بازار حفظ داراییشان است و همین موضوع روند بازار را شکل میدهد.
وی ادامه داد: از حدود یک تا یک ماه و نیم قبل بسیاری از حقوقیهای بازار کمکم احساس خطر کردند. زمانی که حقوقی فروشنده و حقیقی به شدت خریدار بود بسیاری از تحلیلگران معتقد بودند توازن بازار دارد به هم میخورد؛ در نتیجه حقوقیها از شرایط حاکم احساس خطر کردند اما حقیقیها همچنان خریدارد بودند. در نهایت این توازن پابرجا نمانده و به دلیل فشار فروشی که حقوقیها وارد کردند آرام آرام باعث عقبنشینی بازار شد.
علیزاده اثر تبلیغات دولت بر رشد بازار گفت: معمولا زمانی که بازار رشد میکند دنبال دلیل آن گشته و دلایل مختلفی برای آن در نظر میگیریم. یکی از این دلایل میتواند تبلیغاتی باشد که دولت برای این بازار داشت اما نباید فراموش کرد که این تبلیغات تنها مختص الآن نیست و در سالهای گذشته هم تبلیغات و صحبتهای دولت برای حمایت از این بازار را داشتیم.
طی راه صدساله در یک شب!
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه در این مدت خود افراد حقیقی به این نتیجه رسیدند که این بازار ارزندگی لازم را داد و نقدینگی سرگردان وارد آن شد افزود: اما انتظاری که این افراد از بازار دارند انتظار نابهجایی است و بسیاری از افراد فکر میکنند بازار سرمایه بازاری است که میتوان در آن یک شبه راه صد ساله را بروند اما واقعیت اینگونه نیست.
وی ادامه داد: زمانی که بازار احساس خطر کند قدیمیهای بازار کمکم شروع به فروش داراییهایشان میکنند تا بتوانند حداقل در قیمتهای پایینتر یا ارزندهتر اقدام به ورود مجدد کنند. اگر وضعیت صندوقهای سرمایه گذاری یا خیلی از حقوقیهای بزرگ بازار را مشاهده کنید متوجه خواهید شد که در یک ماه گذشته بیشتر اینها فروشنده بوده و به اندازه کافی دارایی نقد ایجاد کردند تا در صورت برگشت بتوانند در محدودههای پایینتر خرید انجام دهند.
علیزاده با بیان اینکه تصوری در جامعه ایجاد شده است که دولت با مطرح کردن دارایکم، دوم و سوم موجب ایجاد التهاب در بازار شده است، افزود: اینگونه نیست. دولت قبلا هم حمایت خود را از بازار سرمایه داشت اما مردم هیچ رغبتی به سرمایهگذاری در این بازار نداشتند. بسیاری از مردم هم پیش از اینکه حمایت دولت را ببینند وارد بازار شدند اما افرادی که جدید وارد بازار شدند به نوعی دولت را در این قضیه دخیل میدانند.
این کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در پایان گفت: به طور کلی میتوان گفت همه چیز به جیب افراد برمیگردد. افراد چه حقیقی و چه حقوقی ابتدا به دنبال حفظ دارایی اصلی خودشان هستند و زمانی که احساس خطر میکنند ناخودآگاه اقدام به فروش سهام میکنند و این اتفاقی است که در حال حاضر شاهد آن هستیم.
لینک مصاحبه در سایت ایسکانیوز : http://iscanews.ir/news/1078806
سوالات و نظرات خود را در خصوص این مطلب در قسمت بیان دیدگاه سایت درفک با ما درمیان بگذارید.
تحلیل و آموزش های ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید